Home » Meniu Bauturi » Meniu Bere
 

Meniu Bere

  Beri de orz

 

Stiegl Paracelsus Zwickl (0,5 l)


Paracelsus este o bere cu fermentaţie inferioară şi este o specialitate austriacă.

Este o bere tulbure de culoare aurie cu miros plăcut de hamei şi note fine de citrice.
Gustul acestei beri este dulceag şi aminteşte uşor de drojdie şi de hamei.

Este o bere uşor de băut şi se potriveşte cu miel, friptură de gâscă şi vânat. Se serveşte la 8-12 oC.


Conținut de alcool 5,0 % vol., EP 12 %
15 lei
 

  Stiegl Goldbräu (0,5 l)


Gustul acestei beri aurii cu miros blând de cereale şi fân amintește de malț şi hamei şi este întregit
de note fine de caramel şi pâine.


Stiegl Goldbräu se serveşte la 8-12ºC lânga mâncaruri ușoare.


Conținut de alcool 4,9 % vol., EP 12 %
 15 lei
 
 
  Hutthurmer Gourmet (0,33 l)

Gourmet a fost creată special pentru doamne dar se adresează tuturor celor care preferă o bere cu
adevărat deosebită.


Gourmet este o bere elegantă şi blândă. Se servește la 8-12ºC lângă mâncăruri uşoare.
 15 lei
 
 
   Hutthurmer Premium Pils (0,33 l)


Premium Pils este o bere de culoarea paiului cu miros clasic de pils: miros floral, cu note pronunțate
de hamei. În gustul plăcut amar al acestei beri se regăsesc hameiul și malțul.


Este o bere ideală pentru zilele fierbinți de vară. Se servește la 8-12ºC, potrivindu-se minunat cu
mâncaruri de pește, pui, salate și telemea.



Conţinut de alcool 4,8 % vol., EP 11 %
 15 lei
 
 
   St.Georgen Kellerbier (0,5 l)


St.Georgen Kellerbier este o bere nefiltrată, chihlimbarie cu miros de malț, hamei și ușoare note
de caramel. Gustul acestei beri, subliniat de note de lămâie, îmbină în mod plăcut gustul hameiului și al
drojdiei.


De altfel această bere este o specialitate din Franconia și este "ungespundet", ceea ce înseamnă că are
un conținut moderat de dioxid de carbon.



Conținut de alcool 4,9 % vol., EP 11 %
 15 lei
 
 
   Hutthurmer Tradition-Dunkel (0,5 l)


Tradition-Dunkel este o specialitate bavareză. Această bere din Padurea Bavareza este bine echilibrată,
dulce, cu gust de cereale și ciocolată.


Servită la 8-12ºC se potrivește cu friptură de porc sau de gâscă sau cu brânză cheddar.


Conţinut de alcool 5,3 % vol., EP 12 %
 15 lei
 
 
   Hutthurmer Kulinator (0,33 l)


La origini acest tip de bere a fost creat de călugări pentru a-i hrăni în perioada de post. Kulinator este
descrisă de creatorii ei ca fiind „hrană lichidă” şi se produce la Hutthurm doar pentru postul Paştelui.


Această bere brun roşcată, cu textură cremoasă şi cu guler bej are un miros complex care îmbină mirosul
malţului cu cel al cerealelor prăjite şi al fructelor uscate.


Kulinator este o bere dulce, robustă, în care se regăsesc arome de cereale prăjite, fructe de pădure, fructe
uscate şi caramel. Deşi este o bere tare, alcoolul este bine mascat, aproape insesizabil.


Acest doppelbock gustos şi bine echilibrat se serveşte la  8-12ºC.


Conţinut de alcool 7 % vol., EP 18 %
 15 lei
 
 
   Aecht Schlenkerla Rauchtbier (0,5 l)

Berea Schlenkkerla este o bere de orz bruna afumata. Aroma speciala de fum a acestei beri Marzen provin
din maltul original Schlenkerla care este afumat cu ajurotul crengilor de fag,

pentru ca sa devina o bere delicioasa cu gust bogat. Schlenkerla este maturata in pivnitele de 700 din
muntii Bambergului.
 15 lei
 
 
     
   Beri de grau  
     
   Schneider TAP2 Mein Kristall (0,5 l)


Această băutură cristalină este o bere de grâu filtrată. Kristall este adeseori amintită ca fiind șampania între
beri. Cu note ușoare de fructe și mirodenii, Kristall are mirosul tipic unei beri de grâu.


Această băutura fină se servește la 8-12ºC și poate însoți mâncăruri precum salata grecească, salata de
ton, șunca și brânzeturile proaspete sau Feta.


Aceasta este o bere nepasteurizată care, asemeni unei șampanii, continuă să fermenteze o perioadă
 specifică şi la sticlă.



Conţinut de alcool 5,3 % vol., EP 12,41%
 15 lei
 
 
   Schneider TAP 7 Unser Original (0,5 l)


Original este marele clasic al berilor de grâu și se produce și astăzi după rețeta originală din 1872.

Aceasta bere nefiltrată este o bautură armonioasă și bine echilibrată. Se servește la 8-12ºC și completează
minunat mâncăruri precum friptura de porc, peștele, pastele și brânzeturi ca Emmentaler sau Camembert.


Aceasta este o bere nepasteurizată care, asemeni unei șampanii, continuă să fermenteze o perioadă
specifică şi la sticlă.



Conţinut de alcool 5,4 % vol., EP 12,8 %
 15 lei
 
 
   Schneider TAP 3 Mein Alkoholfreies (0,5 l)


TAP 3 Mein Alkoholfreies este varianta fără alcool pentru iubitorii de bere de grâu. O bere reușită,
foarte asemănătoare berii de grâu cu alcool are gust de malț și note fine de miere și cuișoare. Este o băutură
răcoritoare, izotonică și bogată în minerale ideală după sport și pentru zilele fierbinți de vară.



Bere fără alcool
 15 lei
 
 
   Schneider TAP 4 Mein Grünes (0,5 l)


Mirosul acesti beri nefiltrate aurii aminteşte de citrice, cuişoare şi drojdie.

Aromele de hamei şi coriandru se împletesc armonios cu cele de banană, ananas şi piersici şi îi conferă
acestei beri surprinzător de răcoritoare un gust rotund, desăvârşit.


Servită la 8-12ºC se potriveşte lângă sparanghel, platouri de legume, preparate din peşte şi brânză
proaspătă de capră.


Aceasta este o bere nepasteurizată care, asemeni unei șampanii, continuă să fermenteze o perioadă
specifică şi la sticlă.



Conţinut de alcool 6,2 % vol., EP 13,8 %
 15 lei
 
 
   Schneider TAP 5 Meine Hopfenweisse (0,5 l)


Hopfenweisse este combinaţia perfectă între talentul meşteşugăresc bavarez şi ingenuitatea americană.

Această bere nefiltrată inconfundabilă, cremoasă, robustă îşi dezvoltă pe deplin aromele la 8-12oC şi se
serveşte cu Roquefort sau alături de mâncăruri foarte iuţi şi condimentate.


Aceasta este o bere nepasteurizată care, asemeni unei șampanii, continuă să fermenteze o perioadă
specifică şi la sticlă.



Conţinut de alcool 8,2 % vol., EP 18,5 %
 15 lei
 
 
   Schneider TAP 6 Unser Aventinus (0,5 l)


Aventinus, cel mai vechi doppelbock cu fermentare la suprafaţă din lume, a fost creat în 1907 la Weisses
Bräuhaus din München.


Această bere nefiltrată combină bogăţia unui doppelbock veritabil cu catifelarea şi complexitatea fascinantă
a unei beri de grâu germane rafinate.


Se savurează la o temperatură cuprinsă între 8-12ºC cu Gorgonzola, vânat, friptură de porc, raţă sau vită.

Aceasta este o bere nepasteurizată care, asemeni unei șampanii, continuă să fermenteze o perioadă
specifică şi la sticlă. Acestă bere se poate învechi.



Conţinut de alcool 8,2 % vol., EP 18,5 %
 15 lei
 
 
   Schneider Aventinus Eisbock (0,33 l)


Pâna în anii 40 Aventinus era transportat în butoaie de lemn, în care trase de cai. Din acest motiv în timpul
iernii prețioasa băutură a înghețat devenind mai concentrată și astfel, dintr-o pură întâmplare,  s-a născut
Aventinus Eisbock.


Este o bere robustă, foarte interesantă și sofisticată, ideală pentru a fi savurată după o cină plăcută, însoțită
de deserturi dulci sau brânza Roquefort și se potrivește de minune cu un trabuc.


Se servește preferabil la o temperatura cuprinsă între 4 si 8ºC.

Această bere poate fi învechită.


Conţinut de alcool 12 % vol., EP 25 %
 15 lei
 
 
     
   Bauturi racoritoare  
     
  Hutthurmer Greentea (0,5 l)

Bautura racoritoare necarbogazoasa cu apa de izvor si extract de ceai verde.
 8 lei
 
 
  Hutthurmer Eis-Tee (0,5 l)

Bautura racoritoare necarbogazoasa cu suc de piersica si extract de ceai.
 8 lei
 
 
  Hutthurmer Apfelschorle (0,5 l)

Bautura racoritoare carbogazoasa cu 50 % suc de mere.
 8 lei
 
 
  DOC Schneider's Geheimrezept (0,5 l)

Cola bavareza dupa reteta secreta; bautura racoritoare carbogazoasa cu cofeina
 8 lei
 
 
  DOC Schneider's Spezifikum (0,5 l)

Bautura bavareza de amestec cu cola; bautura racoritoare carbogazoasa cu suc de portocale si cofeina
 8 lei
 
 
  DOC Schneider's Orangenkracherl (0,5 l)

Limonada bavareza de portocale; bautura racoritoare carbogazoasa cu suc de portocale
 8 lei
 
 
  DOC Schneider's Zitronenkracherl (0,5 l)

Limonada bavareza de lamaie; bautura racoritoare carbogazoasa cu aroma de lamaie
 8 lei